Начало / Общество / Дарин Ангелов е избран в управлението на Световната организация на местните власти

Дарин Ангелов е избран в управлението на Световната организация на местните власти

Дарин Ангелов

Председателят на Общински съвет – Плевен е избран в управлението на Световната организация на местните власти ОГМВъэ(Обединени градове и местни власти) за мандатъ2013 – 2016 година, информират на сайта на местния парламент.

В началото на месец октомври 2013 година г-н Дарин Ангелов участва в Световната среща (Конгрес) на местните власти в Рабат, Мароко. В дейността на Конгреса взеха участие над 3500 местни и регионални лидери от 155 държави.

По време на Световната среща са проведени дебати в четири направления – благосъстояние, солидарност, подкрепа за новото управление на местно ниво, както и промотиране на различията.

 Общото събрание на ОГМВ е приело  декларация с няколко акцента. На първо място – сериозно засегнатите местни и регионални власти от световната икономическа и финансова криза, което се е отразило тежко на техните задължения спрямо гражданите. Друг акцент е, че в настоящия момент партньорството с централните власти и всички международни партньори, солидарността и взаимопомощта са особено важни за преодоляване на последствията. И още, от ОГМВ са заявили ангажимент за участие във всички големи международни форуми, включително под егидата на ООН, насочени към преодоляване на бедността, изоставането на отделни региони и важни проблеми на съвременността.

На 12 ноември 2013 г. Дарин Ангелов е получил приветствие от президента на ОГМВ и кмет на Истанбул – Кадир Топбаш по повод избирането му за член на Световния съвет на ОГМВ като единствен представител на България. Дарин Ангелов е получил покана за участие в заседанието на Изпълнителното бюро през месец юни 2014 година в Ливърпул, Обединено Кралство.

 

 

 

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

2 коментари

  1. Вачко Пачков

    Дарин скоро ще бьде сменен като Председател . Много скоро

  2. Маги Вергилова

    С антропология на черепа като на ниандерталец и с подобен начин на мислене