Акценти
Начало / Култура / Тримата кандидати за директор на РИМ допуснати до конкурс

Тримата кандидати за директор на РИМ допуснати до конкурс

РИМ

Днес заседава комисията, която прегледа документите на кандидати за директор на Регионалния исторически музей и излезе с решение  и тримата, подали документи, да бъдат допуснати за явяване на конкурса. Това научихме от зам.-кмета Стефан Петков.

Тримата кандидати са  Владимир Найденов, Тошо Спиридонов и Володя Попов.  Те ще бъдат уведомени с писма, че са допуснати до конкурс. След което започва да тече законовия едноседмичен срок, в който решението на комисията може да бъде обжалвано. Тъй като и тримата са допуснати, не очакваме да има обжалване от тяхна страна, но трябва да спазим изискването на закона, обасни Стефан Петков.

Междувременно започва съгласувателна процедура с Министерството на културата, за да бъде определен техният представител,  който ще участва в комисията за провеждането на самия конкурс. По закон в тази комисия, назначена от кмета на Общината, трябва да има и двама специалисти, които по традиция са директори на музеи в страната, уточни Петков.

При бързо определяне на представителя на министерството конкурсът може да бъде проведе още в първата половина на месец декември.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...