Акценти
Начало / Култура / Плевенски самоук танцьор разби конкуренцията в стил попинг на Международен фестивал в Обзор

Плевенски самоук танцьор разби конкуренцията в стил попинг на Международен фестивал в Обзор

Даниел Найденов

Плевенският самороден талант Даниел Найденов спечели първа награда в танцовия стил попинг от Втория международен фестивал на изкуствата „Морско конче“, който се състоя в град Обзор. Наградата му беше връчена в присъствие на журналисти от Мила Пендичева, председател на сдружение „ОбзорАрт“, което е основен организатор на инициативата. Във фестивала се конкурират над 500 участници от България, Русия, Македония. Въпреки че организаторите на културното събитие са плевенчани, Даниел е  единственият представител на града, споделиха с огорчение на пресконференция от сдружението. По думите им причината за това е невъзможността на желаещите творци да си осигурят финансиране.

18-годишният Даниел Найденов е самоук танцьор, който е родом от град Тръстеник. Сподели, че сцената е целият му живот. Започва да свири на пиано от ранна детска възраст, в последствие се изявява в театралната трупа при читалището в град Тръстеник. В крайна сметка се посвещава на танците – стил попинг, чийто основоположник в световен мащаб е поп иконата Майкъл Джаксън, разказа Даниел. Той поясни, че тези танци изискват сериозна подготовката и това е причината в България да няма много професионалисти, които са им се посветили.

Даниела Найденов

Публиката в Обзор била изключително впечатлена от яркото солистично представяне на Даниел, който миналата година стана лауреат на същия форум, но в дуетна изява.

Младият талант ще кандидатства в НАТФИЗ, специалност пантомима, която се приближава най-много до любимия му стил танци.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...