Акценти
Начало / Спорт / Дама спечели журналистическия турнир по стрелба

Дама спечели журналистическия турнир по стрелба

журналисти-стрелби

По традиция плевенските журналисти участват в турнир по стрелба по повод Празника на сухопътните войски, който се отбелязва на 19 ноември. Днес на полигона в село Николаево  домакините от военните формирования 22160, 38220 и 42800 посрещнаха 8 стрелци – представители на плевенските медии. След инструктаж те  участваха в състезанието по стрелба с  пистолет „Макаров”.  С най-точен мерник беше Цветанка Христова от „Посредник” с общ сбор от 27 точки, втори се нареди Десислав Йолов от телевизия „Зетра”, а третата позиция си поделиха Люба Нинова от Общинския медиен център и Николай Колев от „Дарик”.

Победителите ще получат наградите си на 18 ноември по време на тържественото събрание по повод празника на Сухопътни войски във Военния клуб в Плевен.

Преди турнира началникът на гарнизон Плевен полк. Николай Бешев припомни накратко историята на Сухопътни войски . Началото им поставя Българското опълчение, създадено през 1877 г. в Кишинев.  Съвременният си образ като самостоятелна въоръжена сила Сухопътни войски оформят по време на Сръбско-българската война. А победата при Сливница на 19 ноември 1885 г. е ключова дата, приета през 1992 г. с решение на Министерски съвет за празник на Сухопътните войски на Българската армия.  В момента Сухопътни войски  изпълняват задачи по три мисии – отбранителна, принос към националната сигурност в мирно време и подкрепа на международния мир и сигурността.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...