Акценти
Начало / Политика / Група „Център” в Общинския съвет – с трима по-малко?

Група „Център” в Общинския съвет – с трима по-малко?

Трима от членовете на група „Център” в Общински съвет Плевен са подали заявления за напускане на групата. Това научихме от достоверен източник, макар и по неофициална за момента информация. Председателят на групата Антон Георгиев, Христомир Христов и Валентин Генов са подали заявления за напускане заради принципни различия в стила и методите на работа на членовете на групата общински съветници.

За потвърждение опитахме да се свържем по телефона с тримата, но успяхме да разговаряме единствено с Христомир Христов, който лаконично коментира:”Да, обсъждали сме подобен ход, но все още не сме решили окончателно. До сесията има време”.

Начините за напускане на групата са описани в чл.41. (1) от Правилника за дейността на Общински съвет Плевен, който гласи: „Всеки общински съветник може да бъде изключен от групата на общинските съветници, в която участва, или сам да я напусне, като подаде писмено заявление, отправено до председателя на групата и до Председателя на Общинския съвет. При изключване на съветник от група общински съветници, в която той участва, председателят на групата уведомява Председателя на Общинския съвет”.

Ще припомним, че група „Център”, която обедини съветници от „Гергьовден”, „Солидарност”, НДСВ и РЗС, в местния парламент беше регистрирана със заявление от 9 декември 2011 год. В групата са общо осем съветници, които обаче след напускането на Антон Георгиев, Христомир Христов и Валентин Генов ще останат петима – Валерий Ангелов, Васко Рашков, Дамян Гаев, Здравко Георгиев и Ленко Тодоров. Това обаче няма да доведе до разпадане на групата, защото според чл.38. (2) от Правилника минималният брой за образуване на група е трима общински съветници.

снимка: photo-pleven.info

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...