Акценти
Начало / Политика / Волен Сидеров: Народният натиск ще гарантира честни избори

Волен Сидеров: Народният натиск ще гарантира честни избори

„Народният натиск трябва да продължи до тогава, докато не се разкрият далаверите на всички кабинети назад във времето и докато не се приемат принципи, гарантиращи търсене сметка за приватизационните договори и за всички сделки, които доведоха до мизерното положение днес”, беше категоричен лидерът на Атака Волен Сидеров. Днес той беше в Плевен, за да се включи в организиран заедно с местните структури на ВМРО – БНД протест срещу монополите.

Според Сидеров само продължаващият народен натиск може да гарантира действително честни избори и разкриване на всички мошеничества. В противен случай той прогнозира участие в „пиеса”, наречена служебен кабинет, подготвени и фалшифицирани от ГЕРБ избори и ново Народно събрание, в което ще са същите хора. „Не виждам в такъв парламент Атака какво да прави. По-добре да няма парламент и народът да бойкотира тези избори, ако не постигне гаранции за своята свобода и икономически просперитет”, беше категоричен народният представител. Той призова хората да не се изморяват, да продължат с изискванията си, защото според него, им готвят измама.

По думите на лидера на Атака с оставката на кабинета „Борисов” се е целяло отпушване на напрежението. Депутатът попита при това положение дали следващата сметка за ток ще е по-малка от предишните като подчерта, че никое от електроразпределителните дружества не е изгонено от България. „Енергийните грабители са пак същите, те ще ви пратят пак следващата огромна сметка и милиони българи ще се чудят как точно да си покрият с пенсията огромната сметка. Така че оставката не решава нищо, а напротив – отваря проблеми и е бягане от отговорност. Това е автоспасителен ход, за да си спаси все пак някакви проценти доверие”, каза още Сидеров.

Пред журналисти той изрази мнение, че сега обект на протест трябва да бъде президента Росен Плевнелиев, който свиква утре в 14.00 часа партиите на консултация. „Ние няма да отидем, няма какво да се консултираме с човек, който досега не си каза позицията по ясни и остри въпроси. Призоваваме обаче хората да отидат при Президентството и да протестират и там, да изразят възмущението си, ако той назначи служебен кабинет, в който ще има пионки на ГЕРБ”,  каза още лидерът на Атака.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...