Начало / Политика / Групата на БНД в местния парламент с ново ръководство

Групата на БНД в местния парламент с ново ръководство

На редовното заседание днес на Общинския съвет в Плевен станаха известни промените, направени в ръководството на групата общински съветници от БНД – Обединена десница.

Новото ръководство на групата съветници е избрано на общо събрание на 19 юли тази година, стана ясно от тяхната декларация, огласена от председателя на ОбС Дарин Ангелов.

Председател на групата вече е Стефан Ганев, който поема лидерския пост от преминалия в редиците на партията на Меглена Кунева Найден Зеленогроски. Останалите членове на ръководството са проф. Константин Мутафчиев – зам.-председател и Илка Илиева – секретар. Ръководството на групата съветници от БНД напуска и Георг Спаратски, който досега заемаше зам.-председателския пост. Той също се присъедини към движението на Кунева и е начело на опорния екип в Плевен, който ще работи за изграждане на структурите на движението в региона.

Веднага след обявяването на новото ръководство на дясната група новият председател трябваше да отговори с декларация на коментарите за очаквано разцепление.

„Нашата група винаги се е състояла от членове на различни политически парти в дясно. Ние направихме една широка коалиция и успяхме три мандата да управляваме успешно община Плевен. Този мандат ни беше попречено категорично да се явим в познатия формат, защото манипулациите и политическия страх бяха големи. Участвахме с регистрацията на БНД и в групата „БНД – Обединена десница“ има представители на различни политически партии. Това не ни прави по-малко единни. Уверявам ви, че  тази група ще бъде ядрото на едно бъдещо успешно управление, което наближава“ заяви в първото си изявление като председател на съветниците от „БНД – Обединена десница“ Стефан Ганев.

Досегашният председател Найден Зеленогорски подкрепи наследника си, заявявайки че групата на БНД е изключително единна.

Това пък даде повод за леката ирония на Пенчо Карагьозов от БСП, който пожела на Зеленогорски на добър час в новия проект на Меглена Кунева. „Смятам обаче, че плевенската общественост щеше да се гордее повече, ако бяхте оглавили СДС. Съжалявам за тази ваша политическа непоследователност“, заяви Карагьозов.

Зеленогорски не остана длъжен и отговори: „Г-н Карагьозов, знам че левицата в Плевен има големи симпатии към мен. Все пак на последните избори имаше и хора с леви убеждения, които прецениха че за тези 12 години сме свършили  доста и вероятно поради тази причина ме подкрепиха“. А за това, какво смята да прави в политиката, Зеленогорски отговори, че  „когато човек има поделени прицпи, те не стоят под наименованието на три букви”. „Това са лични принципи и всеки сам преценява как ще продължи. Искрено съжалявам за това, че в края на краищата вие няма да получите някаква перспектива, защото ако допуснем, че бях останал председател на СДС, вероятно щяхте да станете кандидат за член на тази партия. Съжалявам, че не успях да ви дам тази възможност”, заяви Найден Зеленогорски.

Фината престрелка между двамата съветници бе оценена от колегите им в залата.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...