Акценти
Начало / Спорт / Гребците на клуб „Буря“ с две четвърти места от Държавния шампионат

Гребците на клуб „Буря“ с две четвърти места от Държавния шампионат

Гребане

Гребците на плевенския клуб „Буря“ взеха участие в Държавния индивидуален шампионат по академично гребане, което се проведе между 10 и 14 юни на националната гребна база в град Пловдив. Възпитаниците на треньора Олга Лазарова се представиха добре, но този път не успяха да се преборят за отличията. Плевенските гребци спечелиха две четвърти и две пети места в състезанията за юноши и девойки младша възраст, момчета и момичета. Според клуба, причините за липсата на медали е в недостатъчната работа на вода поради лошите метеорологични условия, много ранното провеждане на шампионата – по време на матури и приключване на годината и не на последно място лошата материална база – лодки и гребла, пише plevensport.eu.

При юношите младша възраст в дисциплината двойка без рулеви плевенчаните Антонио Станчев и Цветомир Гуглин завършиха четвърти на дистанция 1000 метра с време 4:08.79 минути.
Четворката скул с рулеви при момчетата на клуб „Буря“ също беше близо до медалите, но завърши състезанието на четвърто място. Виктор Ерминов, Мартин Симеонов, Андрей Георгиев, Радослав Маринов и Християн Борисов изминаха разстоянието от 1000 метра за 3:39.40 мин., като по-малко от две секунди ги отдели от бронза.
Малките плевенски гребци спечелиха още две призови позиции, като на петите места финишираха Виктор Ерминов в дисциплината скиф за момчета с постижение 4:10.24 мин, както и юношеската двойка скул в състав Владимир Йотов и Димитър Петков, които изминаха 1000 метровата дистанция за 3:45.89 мин.

От плевенския клуб „Буря“ информират, че от днес, 21 юни заминават на лагер на язовир „Сопот“, който ще продължи до 6 юли. След лагера гребците ще пътуват отново до Пловдив, където на 7 и 8 юли ще се проведе Държавния отборен шампионат по академично гребане. От клуба отново напомнят, че дарителската кампания за закупуване на лодки за младите плевенски гребни таланти продължава, като се надяват да бъдат подкрепени с неголеми суми, но от много хора. Повече за възможностите за дарение за каузата на гребния клуб можете да намерите на тяхната интернет страница – www.burya-club.com.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...