Акценти
Начало / Здравеопазване / Градът ни ще е домакин на централните прояви по повод Деня на ходенето

Градът ни ще е домакин на централните прояви по повод Деня на ходенето

За 20-ти пореден път в цялата страна ще бъде отбелязан Световния ден на ходенето. Тази година домакин на централните прояви ще е Плевен, информираха от пресцентъра на Община Плевен.

Те ще започнат от 10 часа на 6 октомври, събота, в  парк Кайлъка, спирка „Моста”.

Предвидени са много награди за включилите се в инициативата.

Денят на ходенето е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население. Организатори за страната са Българска асоциация „Спорт за всички“ и Министерството на физическото възпитание и спорта. В Плевен инициативата се провежда със съдействието на Общината

За първи път Световен ден на ходенето е проведен през 1991 г. по инициатива на  световната асоциация „Спорт за всички”.

Идеята на асоциацията е да привлече повече желаещи за системни занимания с ходене за здраве. Ходенето спомага за поддържането на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно- съдови заболявания. Кампанията има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства.

От Община Плевен приканват плевенчани да се включат в Деня на ходенето, което е една възможност за прекарване на приятен и забавен ден. А защо не и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение, казват организаторите.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...