Акценти
Начало / Крими / Държавни служители задържани при операция на ГДБОП

Държавни служители задържани при операция на ГДБОП

Шестима държавни служители са задържани при операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП).  Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската операция на територията на София е проведена от отдел „Корупция“ и отдел „Разследване“ – ГДБОП, по сигнал на Агенция „Пътна инфраструктура“, със съдействието на служители от секторите за борба с организираната престъпност в Русе, Хасково, Плевен и Благоевград и под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В хода на акцията е извършена проверка на извънгабаритен превоз, организиран от фирма, при което е установено разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от Дирекция „Пътни такси и разрешителни за специално ползване на пътищата” разрешително.

При проверката е установена съпричастност на служители от дирекцията към извършване на престъпна дейност.
Използвайки служебното си положение, те са осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси.
С тези си действия служителите са ощетявали републиканския бюджет.
За срок от 24 часа са задържани шестима души. Предстои повдигането на обвинения. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...