Акценти
Начало / Образование / ГПЧЕ приключи партньорска среща с представители на осем държави

ГПЧЕ приключи партньорска среща с представители на осем държави

11062695_10204866201193908_4736297975176595263_n

Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен приключи домакинството си на петата поредна среща на партньорите по проект „Обучение в позитивна дисциплина” – секторна програма Грюндвиг към Еразъм+. Срещата се провде от 9 до 13 март. В обновената физическа среда на новосъздадения в гимназията Център за неформално и електронно учене 39 гости от Румъния, Италия, Испания, Турция, Латвия, Унгария, Полша, Германия и екипът на Езиковата гимназията разискваха казуси, споделяха добри практики, набелязаха методи и педагогически техники за въвеждане на позитивна дисциплина в класната стая и извън нея, които ще бъдат обобщени в наръчник на тема „50 златни правила за постигане на позитивна дисциплина”, информираха от плевенското училище.

Според педагогиката на позитивното възпитание и позитивната дисциплина, родителите и учителите трябва да се стремят постепенно да насочват децата към самостоятелност и самоувереност. Смята се, че основният  принцип се състои в положителното стимулиране на детската активност, самостоятелност и самооценка. „Нашата крайна цел е учениците да навлязат в живота с обичта, мъдростта и самочувствието, които сме имали смелостта да им дарим. Ние не можем да ги предпазим от проблемите, с които ще се сблъскат, нито да спечелим вместо тях битките им по пътя на тяхното бъдещо развитие, нито да им гарантираме, че никога няма да изпитат болка или разочарование. Можем, обаче, да им предложим доверие, любов, уважение и приятелство, можем да вярваме в тях и в способностите им да се учат и развиват, можем да поощряваме техните таланти и интереси, можем да окуражаваме всяка тяхна малка или голяма крачка по пътя им”, обясни идеята за създаване на наръчника Грега Димова, помощник-директор на Езиковата гимназия.

Гостите  имаха възможност да разгледат културните и исторически ценности в София, Плевен и Велико Търново, да придобият представа за българските традиции, обичаи и начин на живот, да усетят атмосферата в България.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...