Акценти
Начало / Образование / Гости от САЩ присъстваха на откриването на обновената ЦДГ „Слънце” в град Левски  

Гости от САЩ присъстваха на откриването на обновената ЦДГ „Слънце” в град Левски  

 

ЦДГ „Слънце” отвори врати за скъпи гости на 9 декември по повод официалното откриване на обновената сграда на детското заведение, след успешно извършен вътрешен ремонт, по съвместен проект на посолството на САЩ в София и Община Левски. Проект финансиран по Програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Посолството, информират от пресцентъра на Община Левски.

Полковник Джейми Кроухъртс, старши военен представител към посолството на САЩ в София, представители на Американското посолство в България, Ралица Добрева, областен управител на област Плевен, Любка Александрова, кмет на община Левски, Здравко Дафинов, заместник-кмет на Общината ,Дочко Дочев ,председател на Об С –Левски, родители и медии бяха топло посрещнати в красивата и модерна детска градина .

P1600049

С нескрита радост от резултата на съвместния проект, кметът на Община Левски,Любка Александрова приветства гости и домакини:„Сега когато виждам усмивките на децата, удовлетворението на изпълнителите на проекта, щастието на директорката и на екипа ,който ще работи в ЦДГ”Слънце ,която вече е едно малко слънце в Левски, няма как да не изкажа едно голямо „БЛАГОДАРЯ”.Благодаря на всички за усилията,  децата да се чувстват като в приказка .”Г-жа Александрова връчи символичния ключ на града на полковник Джейми Кроухъртс с пожелание да се чувства винаги добре дошъл в град Левски.

В  приветствието си полковник Джейми Кроухъртс заяви: „Благодарение на отдадеността на екипа на детската градина, съпричастността и отговорното отношение на община Левски и целенасочените усилия на посолството на САЩ, стоим пред резултата на едно ползотворно сътрудничество. Ние твърдо вярваме, че ремонтираната сграда ще предостави възможности за пълноценна учебна и развлекателна среда за децата.”.

Наталия Христанова, директор на ЦДГ „Слънце”,  благодари на Американското посолство, на фирмата-изпълнител на проекта –  „ИСС ИНЖЕНЕРИНГ„ ООД и на Община Левски  за подкрепата и доброто сътрудничество.

P1600054

„Уверяваме ви, че и в бъдеще ще продължим да изпълняваме успешно нашата стратегия и ще служим на обществото, възпитавайки най-прекрасните същества – ДЕЦАТА!”- завърши приветствието си директорката.

С благопожелания и подаръци, символично прерязване на  трикольорната лентичка и много снимки беше белязано още събитието.

Гостите разгледаха обновената детска градина , а децата ги зарадваха с цветна празнична програма.

P1590001

 

Снимки: Община Левски

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...