Начало / Крими / Делото срещу тримата акушер-гинеколози продължава на 25 февруари

Делото срещу тримата акушер-гинеколози продължава на 25 февруари

Делото, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен срещу трима акушер-гинеколози от УМБАЛ „Д-р Г. Странски”, ще продължи да се гледа от Окръжен съд – Плевен на 25 февруари, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд. Вчера, 9 декември, беше поредното заседание на съда по делото, на което са разпитани свидетели.

Обвиняеми по делото са  С. И. Б., А. Л. С. и Д.П.Д. затова, че на 6 и 7 февруари 2009г., като лекари акушер-гинеколози в УМБАЛ,  по непредпазливост са причинили смъртта на детето на М. В. П., настъпила на 7 срещу 8 февруари 2009г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Според обвинението лекарите са нарушили Закона за здравето, като не са оказали на своя пациент медицинска помощ на принципа на своевременност, достатъчност и качество. Според данните те не са  извършили и необходимите прегледи за проследяване протичането на нормалната бременност, които включват  аускултация на детски сърдечни тонове с ултразвуков апарат, кардиотокографски запис, оценка на рисковете за майката и плода и т.н.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...