Акценти
Начало / Образование / Нова работилница по готварство и карвинг откриха в ПГ по ресторантьорство в Плевен

Нова работилница по готварство и карвинг откриха в ПГ по ресторантьорство в Плевен

В производствената база „Орион” на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен откриха нова, модерно оборудвана работилница по готварство и карвинг. Тя е създадена по проект, по който работи Професионалната гимназия в партньорство с плевенски фирми в сферата на ресторантьорството. Проектът е на стойност близо 24 000 лв., като част от средствата са осигурени от Министерството на образованието по линията на Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование” и със съфинансиране от партньорите по проекта.

Новата придобивка ще позволи по-добра подготовка на учениците от професиите „Ресторантьор” и „Готвач” в модерна учебна среда. От нея ще се възползват 301 ученици в дневна форма на обучение и 69 ученици в задочна форма на обучение, каза при откриването директорката на професионалната гимназия Невена Арабаджиева. Тя обясни още, че съвременната работилница по готварство и карвинг ще позволи да се провеждат изпити за придобиване на II и III степен на професионална квалификация, да се органидзират състезания по професии на училищно, регионално и национално ниво.

IMG_5889ПГРТО

Любопитна подробност е, че модерно оборудванта работилница създава условия за провеждане на дегустации на специални кулинарни изделия, гурме кухня, среща с известни шеф-готвачи и карвинг-специалисти.

Откриването на новата работилница беше съпътствано с демонстрации на карвинг, декорация на сладкиши със суха четка и декантиране на вино. Учениците бяха подготвили и много красива маса с изделия за кетъринг.

Преди официалното откриване в зала „Орион” се проведе среща, на която бяха представени добри практики в обучението в ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване през изминалата учебна година.

IMG_5890карвинг

 IMG_5894суха четка

  IMG_5903декантиране

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...