Акценти
Начало / На фокус / Година първа за ОУ „Валери Петров” в Плевен беше открита

Година първа за ОУ „Валери Петров” в Плевен беше открита

Днес удари първият училищен звънец за година първа на най-новото училище в Плевен – ОУ „Валери Петров”. Празничният 15 септември започна с химна на РБългария и над стотиците детски глави се издигна българският трибагреник.

С поздрав към учениците се обърна директорът на училището Ирен Димитрова. Тя подчерта, че макар и ново, училището има традиции, градени в продължение на 35 години в структурата на Гимназията с преподаване на чужди езици. В празничния ден Ирен Димитрова сподели и голямата си тревога, че единствено днес  всичките ученици – 538, са заедно в училищния двор. От понеделник те ще бъдат разделени в сградите на две училища. „Колко по-хубаво би било да бъдем всички заедно не само на празници, но и в делниците. Затова се обръщам към всички наши приятели, към онези, които не са ни толкова сърдечни приятели и към всички непознати хора, които  решават бъдещето на училището ни – моля ви, бъдете с добри сърца и ни подкрепяйте. Ние имаме нужда от това”, апелира Димитрова.

В празничния 15 септември, който е ден на начало, тя пожела на всички здраве, дръзновение, търпение, устрем към успеха и много късмет.

По повод откриването на първата учебна година за ОУ „Валери Петров” персонален поздравителен адрес беше изпратил министърът на образованието Красимир Вълчев.

С поздрав към учениците и техните преподаватели се обърна председателят на Общинския съвет – Мартин Митев. Той подчерта, че да откриеш училище във време, когато на много места те се закриват, определено е постижение. „Убеден съм, че този екип ще доразвие опита, който има и ще наредите ОУ „Валери Петров” в челните редици на училищата в Плевен, а  защо не и в страната”, каза Мартин Митев.

Гости на празника бяха още Паулина Кирова, секретар на Община Плевен, Мария Атанасова, главен експерт в Община Плевен, Любомир Паскулов, зам.-директор в ПГПЧЕ и Владимир Николов от Районна прокуратура – Плевен.

След празничната програма удари първият училище звънец за учениците на ОУ „Валери Петров”. Първи под арката от цветни балони преминаха първолаците.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...