Акценти
Начало / Общество / Първи звънец бие днес в новооткритото ОУ „Валери Петров” в Плевен

Първи звънец бие днес в новооткритото ОУ „Валери Петров” в Плевен

За първи път училищен звънец днес ще удари в Основно училище „Валери Петров” в Плевен.  Щастливи сме от този факт, сподели директорът на новооткритото училище – Ирен Димитрова. Училището е резултат от новия Закон за предучилищното и училищното образование, който  наложи Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици да бъде разделена, като частта от 1 до 7 клас се отдели в ОУ „Валери Петров”. „Така че ние сме новите стари, защото в продължение на 35 години сме създавали традиции в структурата на Езиковата гимназия.  Дори имаме собствена формула на успеха и смятам, че използвайки я и запазвайки педагогическия състав, училището ще заеме своето място в образователната система на града”, изрази увереност директорката.

В учебната работа приоритет ще остане изучаването на чужди езици още от първи клас. Сега се изучават английски и руски език, като идеята е да се разширява списъка на изучаваните чужди езици.

„Ще продължим традицията, която ще е здравата основа на новото. Но за нас ще е много важно да успеем да съберем учениците си под един общ покрив, тъй като в момента те са разделени в сградите на две училища. А искаме те да са заедно не само в празника, но и в делника”, обясни Ирен Димитрова.

Затова приоритет за ръководството на новото училище ще е осигуряване на самостоятелна база и предстои този въпрос да бъде поставен много сериозно.

А днес първи училищен звънец, в първия ден на новото ОУ „Валери Петров” ще удари за 538 ученици от първи до седми клас.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...