Акценти
Начало / Общество / Глобяват и плевенска фирма заради зимното почистване

Глобяват и плевенска фирма заради зимното почистване

Финансови санкции в размер на общо 424 216 лв. с ДДС ще наложи Агенция „Пътна инфраструктура“ на фирмите, коитоотговарят за зимно почистване на републиканските пътища през ноември и декември 2011 г. Това информират от пресцентъра на пътното ведомство.

След проверка на получените от фирмите сертификати и анализ на резултатите ще бъдат санкционирани 11 фирми, отговарящи за зимното поддържане в 10 областни пътни управления – Благоевград, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Търговище, Ямбол и Перник.
Въпреки, че през ноември и декември нямаше обилни снеговалежи, каквито бяха през изминалата седмица, фирмите ще бъдат глобени за пропуски в работата им, свързани с поддържането на пътната мрежа при зимни условия, съобразно оперативните планове. Плевенската фирма ДЗЗД „Пътно поддържане Плевен 2011” е санкционирана с 39 833 лв. Най-голяма глоба отнася пловдивска фирма – 105 569 лв.

Резултатите от проверката на сертификатите за януари 2012 г. ще бъдат готови в началото на март 2012 година, уточняват от Агенция „Пътна инфраструктура“

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...