Акценти
Начало / Общество / Тържествено откриват учебната година за чуждестранни студенти във факултет “Медицина”

Тържествено откриват учебната година за чуждестранни студенти във факултет “Медицина”

Тържественото откриване на новата учебна година за 95 чуждестранни студенти във Факултет “Медицина” ще започне в 12.00 часа на 13 февруари в зала “Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център. Това съобщават от Медицински университет Плевен. Студентите са от САЩ, Нигерия, Индия, Турция, Гърция, Великобритания и Канада. Петдесет от тях ще постъпят в първи курс по специалност “Медицина”, англоезично обучение, за придобиване на професионална квалификация “лекар”. Други 35 са записани в подготвително отделение с интензивно изучаване на английски език, биология, химия и физика, след успешното завършване на което ще бъдат приети в избраната от тях специалност. Десет чуждестранни студенти ще посещават езиковите курсове, предлагани от Департамента за езиково и специализирано обучение към университета.

Студентите ще бъдат посрещнати и приветствани от декана на Факултет “Медицина” доц. д-р Димитър Господинов и зам.-декана доц. Регина Пенкова. Бъдещите медици ще се запознаят със символите на университета и химна на академичната общност, към която ще се присъединят. Чрез специална презентация ще научат повече за България, град Плевен и историята на висшето училище. В залата ще присъства академичното ръководство и преподавателите, ангажирани с англоезичното обучение, както и чуждестранните студенти от по-горните курсове, дошли да посрещнат своите нови колеги.

Новоприетите студенти ще получат студентските си книжки и специално издадения Справочник на първокурсника, съдържащ ценна информация, телефони и адреси, които да им помогнат при адаптацията към новите условия на живот и обучение. Ще бъдат поздравени и с изпълнение на талантливи деца от Музикалното училище в Плевен. От 13.00 часа чуждестранните студенти ще започнат провеждането на редовни занятия в първия си учебен ден.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...