Начало / Образование / Гласуваха в Медицински университет – Плевен да бъде открит Факултет по фармация

Гласуваха в Медицински университет – Плевен да бъде открит Факултет по фармация

Правителството реши в Медицинския университет в Плевен да бъде открит Факултет по фармация, съобщават от пресцентъра им. Министерският съвет предложи на Народното събрание да приеме решение за откриване на Факултет по фармация като основно звено в структурата на Медицинския университет – Плевен. Предвижда се в него да сe обучават магистри по фармация, като определеният капацитет е 300 студенти.

Откриването на факултета е по предложение на ръководството на висшето училище и въз основа на получена положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация. Изградена е нова материално-техническа база за Факултета по фармация. Средствата за нея са осигурени чрез инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Осигурен е и достатъчен брой хабилитирани и нехабилитирани преподаватели с необходимата квалификация и професионална подготовка, които могат да участват в обучението на студенти по новата специалност.

Откриването на факултета е в съответствие с националните и регионалните стратегически задачи за развитието на здравеопазването и фармацевтичните грижи. По този начин ще се задоволят и потребностите от кадри по специалността „Фармация“ в областите от Северозападна и Централна Северна България, необходими за фармацевтичната промишленост в района.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...