Начало / Общество / С концерт тази вечер продължават честванията за 3 март в Пордим

С концерт тази вечер продължават честванията за 3 март в Пордим

Програмата за честване на Националния празник 3 март в община Пордим продължава и днес, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Тази вечер от 18,00 часа в салона на читалище „Иван Радоев” гр. Пордим ще се състои концерт „Празнична магия”. Той ще е в изпълнение на ДЮФА при СОУ „Свети Свети Кирил и Методий” гр. Пордим с ръководители: хореографи – Биляна Денева и Даниела Желязкова и диригент на народния хор- Борислава Симеонова. Ръководител на народния оркестър е Красимир Калинков.

На 3 март честванията ще започнат в 10,00 часа пред паметника „Костница” в Пордим с ритуал за издигане на националното знаме на Република България. Ще бъде отслужена и панихида за загиналите воини в Освободителната руско-турска война и благодарствен молебен по случай 138 г. от Освобождението на Отечеството. Празнично слово ще произнесе кметът на Община Пордим Детелин Василев.

В 10,45 часа ще бъде даден и старт на празничния крос, посветен на Трети март.

От 11 часа ще започне финалният мач и награждаването на отборите, участвали в „Градското първенство по футбол на малки врати Пордим 2016”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...