Акценти
Начало / Общество / Главният прокурор ще внесе искане за снемане имунитета на кандидат за общински съветник от община Левски

Главният прокурор ще внесе искане за снемане имунитета на кандидат за общински съветник от община Левски

Днес главният прокурор трябва да внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение кандидатът за общински съветник в община Левски Христо Маринов  да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на РБългария.

От Софийска градска прокуратура са внесли вчера искане до главния прокурор за изготвяне на искане за снемане на имунитета на кандидата за общински съветник в община Левски Христо Маринов, заплашил с убийство журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова.

Събраните в хода на проверката данни сочат, че на 21.10.2015г. около 14.00 часа Христо Младенов е отправил закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова. Закана е била  по повод проведено от нея журналистическо разследване във връзка с джебчийските кражби в гр. Варна и региона и излъчен репортаж. Заканата е уплашила Димитрова, която изпитала основателен страх за живота си и този на близките си.

Събраните в хода на проверката данни уличават Христо Маринов като извършител на престъпление против личността – престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. с ал.1 от НК.

Христо Маринов е кандидат за общински съветник за община Левски и към настоящия момент се ползва с имунитет -срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...