Акценти
Начало / Общество / Главният архитект на Плевен стана зам.-кмет

Главният архитект на Плевен стана зам.-кмет

Досегашният гл. архитект на Община Плевен арх. Трифон Иванов вече ще заема поста зам.-кмет по строителството, обяви кметът на града проф. д-р Димитър Стойков.

“За мен това е едно голямо предизвикателство, първо защото почти 40 години Община Плевен не е имала зам.-кмет архитект. И второ, през оставащата част от мандата на нас ни предстои огромна работа в областта на устройството на територията и строителството, от което в голяма степен зависи бъдещото развитие на града”, каза арх. Иванов.

Той обясни, че трябва успешно да се приключи настоящия програмен период 2007-2013 год. и да се посрещне следващия с готовност. По думите на новия зам.-кмет по строителството, усилията му ще бъдат концентрирани преди всичко към ефективното усвояване на средствата по различните оперативни програми. Става въпрос за над 261 милиона лева, в които не са включени 50-те милиона лева, които Община Плевен ще получи за подмяна на тролейбусния парк.

Завършил е архитектура в София, семеен, с дъщеря. От 1983 год. до момента работи в системата на общинската администрация като е започнал от най-ниското стъпало. Бил е началник сектор “Градоустройство и архитектура”, гл.архитект на Община Плевен, проектант, началник отдел “Териториално и селищно устройство”. “Арх. Иванов е запознат с цялата структура и всички проблеми и смятам, че е изключително добре подготвен и притежава нужните качества, за да заеме този отговорен пост”, аргументира се проф. Стойков.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

2 коментари

  1. Почти половин година е изминала от назначаването на Трифон Иванов за Зам. Кмет по ТУ в Община – Плевен. Това, което аз чух със собствените си уши и видях със собствените си очи, докато той беше Главен архитект, ми дава пълното основание да мисля, че Трифон Иванов не е професионалист. Дългият му професионален път в коридорите на сградата находяща се на ценъра на град Плевен, му е дала едно единствено нещо като опит и то безспорно голям. Т.е аругантност и безпардонна корумпираност.
    ТРИФОН ИВАНОВ НЕ ЗАСЛУЖАВА ТАЗИ ОТГОВОРНА ДЛЪЖНОСТ. Но ако длъжността се дава , защото е кум на Цецка Цачева , то тогава бих казала само едно: ЖАЛКО ЗА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА , че се е доверила на такъв кум!!!

  2. Времето доказа , че Трифон Иванов е корумпиран ръководител и некадърен архитект. Никой уважаващ себе си Главен архитект, който в последствие е станал Зам. кмет на Община-Плевен, няма да построи безумието на улицата на цветята. ТОВА ГО МОЖЕ САМО ТРИФОН!!!