Акценти
Начало / Политика / ГЕРБ губи подкрепа, БСП няма потенциал – коментира резултатите от референдума Меглена Кунева

ГЕРБ губи подкрепа, БСП няма потенциал – коментира резултатите от референдума Меглена Кунева

“Цинично е политиците да си преписват победа днес. Нашето решение да призовем за бойкот на референдума се базираше на три основни критерия: първо дали има искреност в този въпрос, второ дали въпросът е ясен и трето дали можем да очакваме като последваща реална политика. И на трите отговорът беше не”. Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира резултатите от референдума.
“Хората имат усет за истината. За мен днешната избирателна активност не е признак на апатия, а на активна гражданска позиция”, каза още тя и добави: “липсата на интерес се отнася и за двете партии, които заедно измислиха въпроса и уж се противопоставяха през последния месец”.
“Истинският референдум ще бъде през юли, когато хората ще имат истински избор. Резултатите от референдума са категорични, че ГЕРБ губи подкрепа, а БСП се капсулира и няма потенциал да бъде истинска алтернатива на това управление”, допълни Кунева.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...