Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Твърдо съм убеден, че ОФК „Спартак” трябва да се развива по нов начин

Георг Спартански: Твърдо съм убеден, че ОФК „Спартак” трябва да се развива по нов начин

Общинският футболен клуб „Спартак” не е в добро финансово състояние, но имаме желание да го запазим като общински и да го направим успешен спортен клуб. Това заяви кметът Георг Спартански в отговор на репортерски въпрос на ИнфоПлевен докъде са стигнали разговорите с бизнесмена Иван Динов, бивш собственик на плевенския футболен клуб. „Твърдо съм убеден, че клубът трябва да се развива по нов начин. От предварителните ни разговори, които проведохме в началото на седмицата с г-н Динов, стана ясно, че намеренията ни съвпадат. Дали и кога ще се стигне до конкретизиране и формализиране на това  сътрудничество е въпрос на близко бъдеще. Но добронамереността и желанието от двете страни е налице”, каза кметът.

Плевен е  с дълголетна футболна традиция, от тук са излезли плеяда известни футболисти и не можем да си позволим да оставим клуба на самотек или да го фалираме, заяви Спартански.

Той поясни, че е открит за разговори  с всички, които желаят да бъдат от полза за  клуба и да помогнат за възраждането на плевенския футбол.

В Деня на християнското семейство Георг Спартански спази традицията и запали свещички за здраве и благополучие в най-стария плевенски храм „Свети Николай“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...