Акценти
Начало / Общество / Обещано – изпълнено! Почистват жълтата боя от пешеходната зона на Плевен

Обещано – изпълнено! Почистват жълтата боя от пешеходната зона на Плевен

Кметът на Плевен Георг Спартански даде старта на почистването на жълтите линии, с които беше очертана велоалеята по централната пешеходна зона на Плевен. Екип на фирма „Инжстрой” със специализирана техника започна премахването на жълтите линии, с които Плевен печално се прочу малко преди изборите.

Това обещах на плевенчани още в предизборната си кампания, но не заради изборите, а защото не прилича на Плевен да има тези грозни жълти линии през лицето си, каза пред журналисти кметът Георг Спартански. Той помоли плевенчани за разбиране, защото тъй или иначе проектът трябва да се случи, дори и видоизменен. Неизпълнението му би довело до санкции в размер на 4.5 млн. лв., което ще постави под въпрос съществуването на Община Плевен, обясни кметът.

От жълтите линии ще бъде почистена само пешеходната зона. В тази част велоалеята ще бъде маркирана със светлоотразителни габърчета, които  ще предадат съвсем друга визия на Старата главна улица на Плевен.

Спартански уточни, че по останалите улици очертанията на  велоалеите няма да бъдат премахнати. Няма как да се почистят 10 км, категоричен е той и допълни, че ще бъде направено всичко възможно в най-кратък срок да се приключи с почистването на жълтата боя в центъра на града.

IMG_5232Спартански-велоалея-почистване

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...