Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / В 11 населени места издига кметове МК „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС)

В 11 населени места издига кметове МК „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС)

В 11 населени места – Славяново, Пелишат, Гривица, Коиловци, Върбица, Бохот, Буковлък, Мечка, Дисевица, Търнене, Бръшляница, издига свои кандидати за кметове Местна коалиция „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС). На пресконференция днес петима от тях представиха основните си цели, ако бъдат избрани. В пресконференцията участваха още Найден Зеленогорски и трима кандидати за общински съветници от листата на коалицията – Христо Таслаков, Пепо Петков и Мария Монова.

Кандидатът за кмет на село Пелишат Анелия Атанасова, посочи, че в селото има много проблеми, трупани с години. Те са свързани с пътната инфраструктура, водоснабдяването, почистването на улиците и облагородяването. Атанасова заяви готовност да се справи с тях.

Да стане Гривица по-чисто, по-интелигентно и по-приятно място за живеене ще работи кандидатът за кмет Мариела Ценова. Тя заяви, че знае проблемите на селото и ще работи за решаването им, както и да продължи започнатият проект за хубавия парк на Гривица.

За кандидат на Славяново коалицията издига опитния Христо Таренгов, който има зад гърба си вече три мандата. Когато има синхрон между кметове на населени места, общински кмет и Общински съвет, нещата се получават, посочи Таренгов.  Той ще работи за благоустройството на града, чрез участие в проект на община Плевен за решаване на проблема с водоснабдяването и за асфалтирането на улиците.

Пред кандидатът за кмет на Коиловци – Румен Габров, който се кандидатира за втори мандат, основният проблем е намирането на обходен маршрут заради активизиралото се свлачище. В програмата му е също увеличаване на персонала на Социалния патронаж с един човек и увеличаване от 40 на 50 ползвателите на тази услуга, намаляване на битовата престъпност чрез осигуряване на видеонаблюдение и възстановяването на стоматологичния кабинет в селото.

Вода, пътна инфраструктура са основни проблеми на всички малки населени места, посочи Пъшо Стефанов, кандидат за кмет на Върбица. Той обеща да даде за селото всичко, което може и знае.

Найден Зеленогорски подчерта, че сред техните кандидати за кметове има както много опитни хора, така и млади, и креативни. Важното е да създадем добри условия в малките населени места в общината, защото все повече млади хора искат да се завърнат и да живеят там, отбеляза той.

КАНДИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ НА КМЕТСТВА

  1. Христо Таренгов – Славяново
  2. Бойка Пъшева – Бохот
  3. Венцислав Георгиев – Буковлък
  4. Мариела Ценова – Гривица
  5. Кирил Кирилов – Мечка
  6. Йонко Спасов – Дисевица
  7. Преслав Панов – Търнене
  8. Цветан Господинов – Бръшляница
  9. Анелия Атанасова – Пелишат
  10. Румен Габров – Коиловци
  11. Пъшо Стефанов – Върбица

Листа с кандидатите за общински съветници на МК „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС)

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...