Акценти
Начало / Икономика / В Тръстеник Поля Цоновска и Стефан Милев прерязаха лентата на обект от Водния цикъл

В Тръстеник Поля Цоновска и Стефан Милев прерязаха лентата на обект от Водния цикъл

Кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска и зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев днес прерязаха лентата на изградената канализационна и водопроводна мрежа, и помпена станция в град Тръстеник, които са част от големия проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“, който е единственият партньорски в страната. Вдосвет и освещаване на обекта извърши местният свещеник отец Стефан.

Гости на откриването бяха председателят на Общински съвет Плевен Мартин Митев, председателят на Общински съвет Долна Митрополия Петър Петров, Емил Бенков кмет на Тръстеник, инж. Георги Станилов, представител на ВиК – Тръстеник, партньорски фирми, представители на държавни структури и на управляващия орган на проекта.

С изпълнението на обекта  в Тръстеник е изградена 31 776 м водопроводна мрежа, а второстепенната канализационна мрежа и главните колектори за битови води са с дължина 38 676 м. Общата дължина на дъждовния колектор е 1094 м. Към обекта е изградена и Канализационна помпена станция.

Общата стойност на проекта  е близо  27. 32 млн. лв. без ДДС, от тях близо 24.56 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ и 2.76 млн. лв. – собствен принос.

При официалното откриване на обекта кметът на Долна Митрополия Поля Цоновска изказа благодарност на всички, които са работили и помогнали този голям инфраструктурен проект, изискващ немалко усилия, да бъде приключен успешно. Лични благодарности тя отправи към общинските съветници в Долна Митрополия, които често е трябвало да вземат тежки решения за общината и за нейното бъдеще, към партньора Община Плевен и кмета Георг Спартански за неговата благосклонност към общата работа и пълно съдействие.  „Така или иначе след пет години подготовка и  две години реална работа в Долна Митрополия и Тръстеник стигнахме до финала на обектите”, каза Цоновска. Специални благодарности тя отправи към жителите на двата града за проявеното търпение към несгодите, съпътствали реализацията на проекта. Децата и внуците ви ще разберат какво сте направили за двата града, завърши Поля Цоновска, цитирайки специалист от проверяващия орган.  Тя добави още, че до края на тази година са предвидени още близо 9 млн. лв. за изграждане на улици в град Тръстеник.

За отпразнуване на събитието поздрав поднесе детски танцов състав „Мизийска младост“ от Тръстеник.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...