Начало / Общество / Васил Антонов: В бездуховното време, в което живеем, е нужно да се обърнем към християнските ценности

Васил Антонов: В бездуховното време, в което живеем, е нужно да се обърнем към християнските ценности

За мир, единство и обръщане към християнските ценности призова народният представител от „БСП за България” и заместник-председател на комисията по вероизповеданията и правата на човека в 44-то Народно събрание Васил Антонов по време на провелата се днес конференция на тема „Папа Франциск в България”. Тя е организирана от Института за изследване на обществата и знанието при БАН и Атлантическият клуб в България.

Сред официалните гости бе посланикът на Аржентина в България Н. Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба, Аполистическият екзарх в България Н. В. Пр. монсеньор Христо Пройков, извънредният и пълномощен посланик на Република България при Светия престол във Ватикана Богдан Паташев, заместник-председателят на БАН Васил Николов, директорът на Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН проф. дфн Веселин Петров и председателят на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси.

​Васил Антонов подчерта в приветствието си, че форумът дава възможност да се коментира историческото събитие – посещението на Светия отец в страната ни, и оцени програмата като обхватна и съдържателна. На участниците в конференцията пожела успех и завърши с цитат от „Молитва за мир”: „Боже на мира, дай ни мир в душите, за да покажем с нашия живот, че мирът е възможен на Земята. Амин.”.

​В първата част на конференцията представители на академичните институции у нас изнесоха доклади, а втората част бе Кръгла маса на тема „Дипломацията на папа Франциск”, в която участваха видни общественици и журналисти.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...