Акценти
Начало / Образование / Кметът на Община Левски  Любка Александрова  даде началото на инициативата Зелено училище    

Кметът на Община Левски  Любка Александрова  даде началото на инициативата Зелено училище    

С урок за зелено образование в Община Левски започна изпълнението на проект „Зелено училище.Предай познанието нататък”. Проектът е фокусиран върху семейството  и участниците в него, над 200 души , ще бъдат обучавани по специална методика, за да получат необходимото екологично образование и да станат посланици на зеленото знание. „Зелено училище за малки и големи“ ще се   посещава от гражданите заедно с техните деца и внуци, а идеята е  наученото  за разумното отношение към отпадъците  да достигне до  хората, с които те общуват

Филм за замърсяването като глобален проблем, песен за разделното събиране на отпадъците на ВГ „Лира” и скеч за отношението  към проблема дадоха празничния  старт на проекта.

Христо  Диков – оперативен директор на ЕКОПАК приветства Община Левски за отличието „най-зелена община” и за разбирането, че   образованието е начинът за справяне с проблема и разделянето на отпадъците е  мисия и отговорност.  Кметът на Община Левски  Любка Александрова  даде старт на инициативата Зелено училище. Тя пожела  заедно  да  минат през обучението за разделно събиране на отпадъците и опазване на околната среда, за да стане градът и общината по-красиво, по-приветливо и по-обичано място.

На 2 април ,вечерта,  с първата група участници  в проекта беше проведено обучение за ползите от разделянето на отпадъка и семейството като важен фактор за формиране на екологично съзнание. Обучението е с продължителност три месеца. Предвидени  са и открити уроци в учебните заведение на град Левски и село Обнова. Обучителната програма ще завърши с щафета през месец юни и участниците ще получат сертификати.

Проектът е с продължителност 5 месеца и предвижда още дейности за зелено образование.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...