Акценти
Начало / Политика / Орешарски не прави никакви усилия за повишаване на приходите, коментира депутатът от ГЕРБ Владислав Николов

Орешарски не прави никакви усилия за повишаване на приходите, коментира депутатът от ГЕРБ Владислав Николов

Владислав Николов

Според народният представител от ГЕРБ Владислав Николов повишението на минималната работна заплата от 1 януари 2014 г. от 310 на 340 лв., както и символичното увеличение  на минималните осигурителни прагове, и то не за всички икономически дейности, няма да допринесат за постигане на ръст на средния осигурителен доход. Правителството на Орешарски не прави никакви усилия за повишаване на приходите и тяхната събираемост, категоричен е той.Коментарът за основните грешни ходове на правителството на Плавен Орешарски  народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Плевен е направил по време на  срещна с общинските структури на партията в общините Гулянци и Искър.

„Не трябва да забравяме, че към момента бюджетът на ДОО се дофинансира от Държавния бюджет с 1млрд.985 млн. лева, а с последните  направени от  БСП предложения за ранното пенсиониране на военните и  за ранно пенсиониране при недостиг на 24 месеца трудов стаж и /или осигурителен за 2014,  ще струва на бюджета на ДОО около 86 милиона само през първата година. Това означава, че  бюджетът на ДОО ще се дофинансира от централния бюджет с почти 2 милиарда и 100 милиона.”, посочи още Владислав Николов.

Увеличението на пенсиите с 3% и планираните по-големи разходи за социални помощи и обезщетения Николов определи като популизъм на управляващите, които „избраха лесния път, взимайки заеми, които ще бъдат връщани от нашите деца с лихви”.

Срещите на Владислав Николов и Ралица Добрева продължават и тази седмица в Левски и Кнежа.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...