Начало / Общество / В Плевен днес се провежда инициативата „Стара хартия за нова книга”

В Плевен днес се провежда инициативата „Стара хартия за нова книга”

От 10 до 14 часа днес в Плевен ще се проведе националната инициатива „Стара хартия за нова книга“. Пунктът за събиране на хартия ще е на пл. „Възраждане”. Срещу предадена 5 кг стара хартия за рециклиране всяко дете ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника. „Стара хартия за нова книга“ се провежда с подкрепата на Община Плевен и Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – новото специално издание на „ЕКОПАК България“ АД „Грийн тийн“. Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимален брой две книги.

В часовете на инициативата ще бъдат раздадени много награди, очакват ви музика, танци, конкурси и игри. Както всяка година, кампанията има литературен талисман. В настоящото издание малчуганите ще имат възможност да влязат в „дрешника“ на приказния свят на Нарния, където ги очакват нови предизвикателства и награди. Книгите от поредицата „Хрониките на Нарния“ са осигурени за празника от издателство „Труд“, основен партньор на инициативата.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...