Начало / Общество / Вятър до  90 км/ч днес в област Плевен, обявен е жълт код

Вятър до  90 км/ч днес в област Плевен, обявен е жълт код

Днес за област Плевен и още 22 области в страната е обявен жълт код за силен вятър. Предупредителният код е за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Габрово, Търговище, Шумен, Русе, Силистра, Благоевград, Кюстендил, София-град, София-област, Добрич, Разград, Сливен, Пазарджик, Перник, в които през втората половина на деня ще се усили северозападният вятър.

Средната му скорост ще е между 14 и 19 м/сек като в областите Плевен, Велико Търново, Габрово, Видин, Монтана, Враца, Русе и Ловеч поривите ще са до 24-25 м/сек (90 км/ч), предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа югозападен вятър и повишението на температурите ще продължи, повече в Източна България и в Предбалкана. Около и след обяд най-напред в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

От вторник до четвъртък времето ще бъде доста динамично, с чести промени на вятъра и температурите. Облачността ще е променлива. Във вторник ще бъде доста ветровито и ще продължи да нахлува студен въздух.

Температурите рязко ще се понижат и дневните няма да надхвърлят 15°-20°.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...