Начало / Общество / В Плевен  Безсмъртният полк отново ще проведе своя марш

В Плевен  Безсмъртният полк отново ще проведе своя марш

И тази година на 9 май по улиците на много градове в страната ще премине шествие на Безсмъртния полк. В него участват наследниците на героите – българи и руснаци, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които дадоха своя принос в десетилетната борба за разгрома на фашизма и националсоциализма през 20-ти век.

Фондация „Безсмъртният полк“ и нейният председател Павел Иванов призовават всички българи, които пазят спомена за своите роднини – жертви и участници в борбата срещу фашизма и национал-социализма, да се присъединят към шествията на Безсмъртния полк в страната.

До този момент координатори на Безсмъртния полк са заявили шествия в над 50 града, между които е и Плевен. В организирането на Безсмъртния полк тази година отново се включват Фондация „Безсмъртният полк“, Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение „Русофили“, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Сдружение „Александър Невски“, Съюз на българските журналисти, Форум „България-Русия“, Национално сдружение „Заедно с Русия“, Движение „Че Гевара“ – България и др.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...