Начало / Общество / От АБВ алармират областния на Плевен за липсата на осветление в „Кайлъка”

От АБВ алармират областния на Плевен за липсата на осветление в „Кайлъка”

Писмо до областния управител на Плевен ще внесат от ПП АБВ – Плевен, с което ще алармират за липсата на осветление в алеите на най-големия плевенски парк.  През последните години се забелязва радващо оживление от посетители в „Кайлъка”, но все повече хора са недоволни от лисващо осветление по централните алеи”, коментира днес пред журналисти Цветан Антов, председател на областната структура на АБВ.

В празничния ден Цветница той и лидерът на ПП АБВ Румен Петков са направили обиколка, при която са констатирали, че по алеята от моста до езерото има една единствена лампа. Граждани коментирали, че дори и тя не свети, а мъждука, уточни Румен Петков.

В писмото до областния управител от АБВ ще настояват да се вземат строги мерки за ограничаване на достъпа на автомобили по парковите алеи. Прави впечатление, че тихо се е възстановила практиката алеите около съществуващата бариера  да се превръщат в паркинг, коментира Румен Петков.

Друг проблем, за който ще алармират, е свързан с шума от заведенията, който през летните месеци тормози живеещите в районите в близост до парка. От АБВ ще настояват да бъде въведено работно време дори и за заведенията, разположени на територията на „Кайлъка”.

Румен Петков  призова чрез медиите областния управител да защити интересите на града, защото „защитавайки „Кайлъка”, защитава интереса на плевенчани и на града“.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...