Акценти
Начало / Образование / Български предания и легенди представиха ученици от клуб „Приказен свят“ на ОУ „Св.Климент Охридски“

Български предания и легенди представиха ученици от клуб „Приказен свят“ на ОУ „Св.Климент Охридски“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Учениците от 3-б клас при ОУ „Св.Климент Охридски” – Плевен,  приключиха своята работа по проект УСПЕХ в клуб „Приказен свят” с представителната си изява с мотото: „Българските предания и легенди”. Пред своите родители и гости те демонстрираха артистичните си умения и по непринуден и завладяващ  начин показаха наученото за българските предания и легенди. Чрез средствата на кукленото театрално изкуство оживяха митични герои, като Крали Марко, Свети Илия, Слънцето, Месечинката и различни животни.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В края на тържеството г-жа Христова-директор на училището, поздрави третокласниците и техните ръководители по проекта – Хризантема Йорданова и  Янита Гаврилова, за чудесното представление и използва случая да връчи на децата грамоти и златни медали от Седмия национален конкурс за мартеници „Пижо и Пенда”.  С първо място и златен медал за пано е отличен целият 3-б клас.  За индивидуално представяне със златен медал са отличени Микаела Гаврилова и Даниел Радославов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Снимки: ОУ „Св. Климент Охридски“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...