Акценти
Начало / Общество / В национална кампания БЧК набира средства в подкрепа на бежанците в България

В национална кампания БЧК набира средства в подкрепа на бежанците в България

Българският Червен кръст откри кампания за набиране на финансов ресурс за осигуряване на хуманитарна помощ за непрекъснато увеличаващия се брой чужденци, търсещи убежище и сигурност на територията на нашата страна.БЧК

Тя се организира в подкрепа на усилията на държавните институции за преодоляване на кризисната ситуация  и осигуряване на хуманитарна подкрепа от първа необходимост за стотици бежански семейства, останали без дом и препитание.

По данни, изнесени на пресконференция от зам.-министъра на вътрешните работи и зам.-началник на Националния оперативен щаб – Васил Маринов, капацитетът в Държавна агенция „Бежанци” е бил 1 230 места, а към момента има 4 044 лица, търсещи закрила, като почти половината от тях са сирийци. Броят на децата е 670, от които 98 са без придружител.

На БЧК вече е предоставен спешно мобилен единен кратък номер 1466, като с един SMS всеки може да дари 1 лев. На сайта на БЧК е публикувана специална банкова сметка, по която вече има постъпления от 1100 лв. На интернет страницата на БЧК е активирана и възможност за онлайн дарения.

С набраните средства БЧК ще открие хранителни пунктове в местата за настаняване, за да може поне веднъж на ден тези хора да получават топла храна.

Банкова сметка за дарения от граждани и фирми в лева:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG06UNCR76301000030265

UNCRBGSF

 Онлайн на сайта на БЧК на линк http://www.redcross.bg/help_us/how_to_help.html

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...