Акценти
Начало / Общество / В Къшин започна изграждането на параклис

В Къшин започна изграждането на параклис

На паметна дата – 24 май, в село Къшин направиха първа копка за параклис. С благословията на Плевенския митрополит Игнатий  началото на тази дългоочаквана придобивка поставиха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков и кметският наместник Пламен Петков. На празника присъства и новоизбраният народен представител от ГЕРБ Владислав Николов и общинските съветници Владислав Монов и Даниела Гонкова.

И нека младите да следват завещаното от нас и да следват мечтите си, благослови митрополит Игнатий при отслужването на водосвет. На 24 май село Къшин има празник и по традиция на този ден се прави курбан за здравето на всички жители.

„Вярата и писмеността са съхранили българския род и идентичност, затова трябва да тачим предците си. Изключително ми е приятно на този свят за всички нас ден – 24 чай, на поставим началото на още един храм в община Плевен. До края на година освен параклиса в Къшин ще бъдат доизградени още три храма – тези в Опанец, Бохот и Къртожабене. Само преди дни направихме и първа копка на параклиса в Ясен”, каза кметът на община Плевен проф. Димитър Стойков. „Нека пазим вярата си, защото тя ни свързва и в добро, и в лошо”, допълни още той.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...