Акценти
Начало / Общество / В Гулянци днес положиха клетва новоизбраните кметове и общински съветници

В Гулянци днес положиха клетва новоизбраните кметове и общински съветници

На тържествена церемония днес положиха клетва новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства в община Гулянци. Клетвата води заместник областният управител д-р Красимир Трифонов. Церемонията започна с химна на Република България и химна на Гулянци. След като се заклеха да работят, ръководени от интересите на жителите на общината и за тяхното благоденствие, избраниците подписаха клетвени листове и официално встъпиха в длъжност. Заместник областният управител поздрави общинските съветници с думите: „Изборните страсти от наскоро приключилата предизборната кампания вече отшумяват и оттук насетне ви предстои много работа. Най-ценната инвестиция в мандата, който ви предстои е доверието на хората и очакванията за добри резултати от вашите решения и инициативност, които трябва да оправдаете.” Той връчи на Лъчезар Яков символичния ключ на града и пожела мъдро управление.

В първото си публично обръщение за новия мандат кметът на общината Лъчезар Яков благодари за гласуваното му доверие, заяви, че за него изборите са били едно състезание и сега вече е време всички да са от един отбор, който да работи за общата цел – просперитета на община Гулянци.

След тържествената церемония новият Общински съвет проведе първото си заседание, на което за председател беше избран Огнян Янчев. Той е най-възрастният общински съветник в този мандат и ще председателства местния парламент за трети път.

Общо 17 общински съветници от пет политически сили  положиха клетва днес – седем от КП „БСП за България”, по трима от БДЦ и НФСБ, по двама от ВМРО и ГЕРБ – Андриян Юлиев Буртев, Асен Георгиев Нанков, Венцислав Георгиев Попов, Виолин Маринов Иванов, Дамян Милчев Парашкевов, Емил Огнянов Катански, Емилия Владимирова Петрушева, Ивайло Благославов Ирличанов, Илияна Ангелова Петрова, Лъчезар Каменов Крумов, Любомир Максимов Пасков, Митко Николов Монев, Огнян Божинов Янчев, Петър Димитров Парашкевов, Пламен Радков Янев, Самуил Димитров Митев, Светослав Божидаров Пенев.

Това ще е четвърти мандат за Лъчезар Яков като кмет на община Гулянци. Той беше избран на 27 октомври с над 53% от гласовете.

В пет кметства избора също приключи още на първи тур с победа на: Красимир Първанов – кмет на Гиген за четвърти мандат, Цецо Луканов – втори мандат кмет на кметство Брест, Таня Кръстева – пети мандат кмет на Дъбован, Венцислав Иванов – първи мандат кмет на Долни Вит и Росен Петров – кмет на Сомовит за първи мандат.

Балотаж се проведе само в кметство Милковица. Там за кмет бе избран Михаил Пелев, издигнат от Инициативен комитет. За него това е първи мандат.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...