Акценти
Начало / Политика / В Буковлък искат нови места по програма за временна заетост

В Буковлък искат нови места по програма за временна заетост

Жителите на село Буковлък са поискали разкриване на нови работни места по програма за временна заетост, тъй като назначените пет през миналата година са недостатъчни. Това е станало ясно по време на откритата приемна на общинските съветници от ГЕРБ, които започнаха обиколка в региона във връзка с обсъждането на общинския бюджет за 2013 година. Вчера председателят на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов и общинските съветници Владислав Николов, Петя Василева, Мартин Митев и Даниела Гонкова се срещнаха с жители на селата Върбица и Буковлък.

Във Върбица жителите са изразили задоволство от чистотата на улиците и парка в селото, което е резултат от назначените по програмата за временна заетост. В селото са ангажирани 15 човека, които се занимават ежедневно с поддържането на хигиената и озеленяването. Живеещите във Върбица са доволни, че вече снегорин редовно почиства улиците при нужда и настояха така редовно да се извозват и контейнерите с отпадъците.

Общинските съветници са се ангажирали с проблема с неасфалтираните  улици след ремонти на ВиК. Кметът Леонид Балинов е съобщил, че има вариант за осигуряване на по-добра охрана на селото, като сподели, че от година насам кражбите са намалели, благодарение на добрата организация от страна на общинската администрация.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...