Начало / Общество / Създаване на общинска охрана е заложено в новия бюджет на Община Плевен

Създаване на общинска охрана е заложено в новия бюджет на Община Плевен

Община Плевен вече има лиценз и идеята ни е от тази година да преминем към общинска охрана на населените места в общината, Това съобщи кметът проф. Димитър Стойков. Функциите на общинска охрана ще бъдат поети от съществуващия инспекторат, като служителите му ще изкарат курс за охранители. От месец февруари кметовете ще имат възможност да избират дали ще работят с охранителни фирми или ще използват наличните инспектори.

Но от тази година търговете за избор на охранителни фирми ще се провежда вече в Община Плевен, уточни кметът. Председатели на комисиите за провеждане на тези търгове ще са кметовете на съответните населени места. В тези комисии ще има също представители на полицията, юристи. Идеята е близки населени места да провеждат общ търг за охранителна фирма, което ще намали разходите и ще повиши ефективността, отчитат от общинската администрация. В бюджета е заложено средно по 17 000 лв. за осигуряване на охранителна дейност в населените места.

Ако кметовете не желаят да отдадат дейноста чрез търг на фирма, ще разполагат с трима охранители, които ще осигуряват охрана на населеното място нощем и в почивните дни. В летните месеци ще получават помощ и от полските пазачи, които се назначават по програма.

От тази година към Общината се създава и звено за охрана на горския фонд, към което са разкрити три работни места. На две от тях вече има назначени, уточни кметът. Към звеното има зачислен и автомобил, осигурен от военните.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...