Акценти
Начало / Общество / Вътрешният министър поиска оставката и на плевенския МВР шеф

Вътрешният министър поиска оставката и на плевенския МВР шеф

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на петима шефове на областни дирекции на МВР, сред които и на плевенската – комисар Мирослав Николов Петров, съобщават от пресцентъра на министерството. Поискани са оставките и на директорите на МВР във Видин – старши инспектор Цветан Петков, Кюстендил – комисар Георги Джоглев, Монтана – главен инспектор Даниел Псалтиров и Търговище – комисар Станимир Парашкевов. Мотивите за това са „за слаби резултати в дейността на ръководените от тях структури”.

Ще припомним, че комисар Мирослав Петров беше назначен за директор на ОД на МВР в Плевен в края на февруари малко преди началото на мандата на служебното правителство.

Неупражнен контрол е причината да бъде поискана оставката на директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Със същите мотиви ще бъде освободен и началникът на столичното Трето РУ „Полиция” комисар Валентин Симеонов.

Министър Цветлин Йовчев разпореди краткосрочни мерки за противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите. Бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, както и на криминалните престъпления по вид, място и време на извършване, подобряване на организацията на патрулно-постовата дейност, отговорност на патрулиращите за случващото се в съответния район, засилен контрол и координация с Главна дирекция „Национална полиция” – вътрешният министър посочи тези конкретни стъпки за повишаване на ефективността на полицейската дейност. На директорите на областни дирекции на МВР е даден едномесечен срок за оптимизиране на работата във връзка с тези мерки.

Обучение на средния управленски персонал и залагане на нови критерии за кадрово развитие ще залегнат като приоритети за укрепване на човешките ресурси. Активно противодействие на т.нар. „битова престъпност”, както и на финансовите престъпления, ефективно изразходване на ресурсите, гаранции за законност във всички действия на полицейските служители – включително чрез засилване на ролята на дирекциите „Инспекторат” и „Вътрешна сигурност”, публичност и отчетност на всеки шест месеца са приоритетните направления, които бяха откроени на днешната среща с ръководния състав на министерството.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...