Начало / Крими / Възрастна жена “изгоря” в телефонна измама по позната схема

Възрастна жена “изгоря” в телефонна измама по позната схема

84-годишна плевенчанка се е разделила с 1 700 лв. след като била измамена по телефона по позната схема. Сигнал за това е получен на 11 декември в Първо РУП Плевен от дъщерята на пострадалата.

На 10 декември около 11.30 часа на домашния телефон на 84-годишната в Плевен се получили две поредни телефонни обаждания. Възрастната жена е била въведена в заблуждение, че разговаря с дъщеря си, като й било внушено, че тя има фрактура на десния крак и се нуждае от парична помощ за предстояща ортопедична операция. След това измамниците разяснили на възрастната жена, че пред жилищния блок ще дойде шофьор на лекаря. След 20 минути на домашния адрес се появил непознат мъж на видима възраст около 30 години, на когото бабата предала 1 700 лева.

За престъпление по чл.209, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство. По случая продължава работа.
Криминалистите отново предупреждават гражданите да бъдат предпазливи и да не се доверяват на непознати по телефона. При всяко съмнително обаждане, потърсете първо близките си.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...