Акценти
Начало / Здравеопазване / Водещи български специалисти по дентална медицина ще участват с лекции в национален форум в Плевен

Водещи български специалисти по дентална медицина ще участват с лекции в национален форум в Плевен

От 29 до 31 март Плевен ще бъде домакин на Втория национален форум по дентална медицина, в който ще вземат участие водещи български специалисти,  съобщиха от Районната колегия на Българския зъболекарски съюз.

Форумът ще бъде открит с лекция на д-р Силвия Димитрова, която ще акцентира върху намирането на баланса между подходящите диагностични методи, оптималния лечебен план и адекватните техники  и средства за постигане на добър оздравителен процес. Чрез разглеждане на различни клинични случаи д-р Димитрова ще анализира едни от наѝ-честите затруднения и усложнения в хода на първично лечение и релечение.

С лекция ще участва проф. д-р Женя Василева, която ще се спре на проблема за безопасността и качеството в денталната рентгенова диагностика. Специално място в лекцията ще бъде отделено и на нормативните изисквания към рентгеновата апаратура и практическите подходи за получаване на качествени рентгенови образи по най-безопасния за пациента и лекаря начин.

Проф. Василева е експерт на Международната агенция за атомна енергия по въпросите на радиационната защита в медицината.

Автор е на над 100 научни публикации и доклади на международни и национални форуми.

Основните принципи на естетическия анализ за постигане на перфектна усмивка ще е акцент в лекцията на д-р Румен Илиев, който е с 20-годишен стаж в областта на естетичната дентална медицина и е сертифициран лектор и демонстратор на водеща в областта немска фирма. Злокачествените заболявания на устната лигавица са във фокуса на лекцията на д-р Павел Станимиров, който има множество научни доклади и публикации в областта на онкологичните заболявания на лицево-челюстната област и заболяванията на устната кухина.

Върху всички аспекти на лечението с порцеланови фасети ще се спре в лекцията си д-р Георги Илиев. Лекцията, която той ще представи в Плевен, е акредитирана от Българския зъболекарски съюз.

По време на форума студенти петокурсници в специалността дентална медицина ще участват в два курса по обсъжданите теми.

Заявки за участие в националния форум ще се приемат до 22 март, информираха от РК на БЗС.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...