Начало / Политика / Владислав Николов: Няма да даваме легитимност на това правителство

Владислав Николов: Няма да даваме легитимност на това правителство

Политическата криза неотминава и се намираме в тотална парламентарна криза.  Това правителство се крепи Владислав Николовединствено на гласовете на партия „Атака” и ние от ГЕРБ не смятаме да му даваме легитимност с регистрацията си в парламентарните заседания. Това заяви днес на пресконференция плевенският депутат от ГЕРБ Владислав Николов.

Парламентарната група на ГЕРБ е в пленарната зала и е единна, но не смятаме за задължение да им осигуряваме кворум, за да работи парламента, подчерта той и допълни, че правителството не работи и се намира в пълна  изолация.

Във връзка със следващия вот на недоверие, който ГЕРБ ще внесе в парламента, и е на тема инфраструктура, Николов коментира, че министърът на регионалното развитие подготвя обществото, че нови фирми, с високи цени  ще играят на предстоящите обществени поръчки. И всичко това ще се плаща от данъкоплатците, изтъкна депутатът.

Той нарече „предизборна лъжа” заявеното от БСП, че ще спре контрабандата на цигари. Орешарски досега не е предложил никакви мерки в тази посока, а дори се работи по-лошо от досега, е оценката на депутата.

Владислав Николов коментира и социалната политика на правителството, като я определи като популизъм. По думите му безработицата расте и вече е 13%, а обещаните 200 000 нови работни места ще се създадат едва  в края на мандата. Явно правителството се опитва с популизъм да се задържи на власт, заяви Николов.

По отношение на „проблема Пеевски”, по който днес трябва да се произнесе Конституционният съд, депутатът от ГЕРБ бе категоричен, че „ще си проличи има ли правосъдна система в страната“.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...

Един коментар

  1. СМЕШКО С ГОЛЯМИ БУЗИ И ГОЛЯМИ ДЖОБОВЕ ПЬЛНЕНИ ДО СКОРО ОТ ПЛЕВНСКИЯ БИЗНЕС