Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / 55 идеи за промяната на Плевен

55 идеи за промяната на Плевен

Плевен има нужда от промяна, Плевен има нужда от хора, които да направят тази промяна, заявиха от ДПС  на старта на предизборната им кампания за местния вот на 27 октомври. В Плевен Движението за права и свободи участва в предизборната надпревара с 19 кандидати за общински съветници, които застават зад 55 идеи за промяна на Плевен. Представяме ви водача на листата на ДПС в Плевен – Велислава Кръстева.

Велислава Кръстева: Възраждането на Плевен като икономически и културен център е моят основен приоритет

 

Родена в гр. Плевен на 2 септември. Завършила е Средното музикално училище „Панайот Пипков“ в родния си град със специалност виолончело. Магистър е по политически науки и бакалавър по икономика. Работила е като журналист във вестниците “Монитор”, “Стандарт”, Дарик радио, главен редактор на в. “Конкурент”. Била е заместник-министър на културата в периода 2013-2014 г. През 2014 г. е член на ЦИК за избиране на представители на България в Европейския парламент и член и говорител на ЦИК за местни избори. Съветник в Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, съветник в Комисията по вътрешна сигурност в НС и шеф на Пресцентъра на Агенция за закрила на детето. Политическата й кариера е свързана с Движението за права и свободи. Ръководител е на Пресцентъра на ДПС повече от 15 години. Народен представител от Плевен в 44 НС.

Като водач на листата на ДПС Плевен, основен приоритет в работата ми е възраждането на Плевен като икономически и културен център. Плевен има нужда от промяна! Ще работя за просперираща, модерна и развита община, където хората живеят по-добре, по-сигурно и са спокойни за бъдещето на децата си.

Аз и кандидатите за общински съветници и кметове ще положим усилия за създаването и прилагането на мерки, които да направят въздуха по-чист, храната по-качествена, транспорта по-екологичен. Ще работим за реална финансова децентрализация на общините. Това ще създаде условия за повече приходи в общинската хазна, които ще дадат възможност за облагородяване на градската среда, подобряване на пътната инфраструктура, изграждане на общински центрове за квалификация и преквалификация на безработни, организиране на повече културни събития и фестивали. Необходими са местни политики, които ще насърчат инвестициите в общината и трайно ще създадат работни места.

Листата на ДПС е букет от етноси. Това са млади, можещи и амбицирани хора, които са се доказали в професионалната сфера и искат да работят за развитието на общината. Имаме план за Плевен и знаем как да го изпълним!

55 идеи за промяната на Плевен – представяне на общински съветници, част първа

55 идеи за промяната на Плевен – представяне на общински съветници, част втора

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...