Акценти
Начало / Политика / ВАС потвърди избора на Симеон Шарабански за кмет на Кнежа

ВАС потвърди избора на Симеон Шарабански за кмет на Кнежа

Върховният административен съд излезе с решение, с което оставя в сила решението  на Плевенския Административен съд от 5 юни 2012 г., според което изборът на Симеон Шарабански за кмет на Кнежа е действителен.

Ще припомним, че още след редовните местни избори през октомври 2011 година в община Кнежа, ГЕРБ внесе жалба срещу избора за нов кметски мандат на Симеон Шарабански. Делото мина през Плевенския Административен съд и стигна до ВАС,  където в крайна сметка вотът беше обявен за недействителен.

Така бяха насрочени нови избори на 22 април тази година. На тях за втори път Симеон Шарабански бе избран за градоначалник. Последва и нова жалба от кандидата на ГЕРБ Гълъбин Хиков с искане резултатът да бъде обявен за недействителен. С решение от 5 юни Административният съд този път отказа, но жалбоподателят оспори това пред ВАС.

На 17 септември тази година ВАС проведе съдебно заседание по касационната жалба на Гълабин Хиков и постанови избора на Симеон Шарабански за кмет на Кнежа за законен.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване и на отмяна.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...