Акценти
Начало / Политика / Васил Антонов: В интерес на България е да се развива сътрудничеството с Русия, особено в сферата на туризма

Васил Антонов: В интерес на България е да се развива сътрудничеството с Русия, особено в сферата на туризма

„Туристите от руската федерация имат много голямо значение за българската страна, защото с Русия имаме обща история и традиционни отношения. В интерес на българската държава е сътрудничеството с Русия да се развива, особено в сферата на туризма. Визовият режим е един от най-острите проблеми пред руските туристи и въпреки че са предприети мерки за облекчаването му, все още има резерви по този въпрос. Вие поехте ангажимент, като министър втори мандат, за увеличението на ръста на руските туристи в няколко направления: класически морски туризъм, културно-исторически туризъм, семеен туризъм“. Това изказа като аргументация при задаването на въпрос към министър Николина Ангелкова,  относно развитието на отношенията ни с Русия в сферата на туризма, народният представител от Парламентарната група на „БСП за България“ Васил Антонов на петъчния парламентарен контрол.

В своя отговор  Николина Ангелкова изтъкна, че Русия е стратегически партньор на България в сферата на туризма и на среща с Олег Сафонов – ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия са обсъдени нови съвместни културно-исторически маршрути, маршрути, свързани с религиозния туризъм, на който от руските граждани изключително много държат, както и конкретни предложения за детски лагери и почивки. „Целта ни е да увеличаваме усилията за постигане на по-високи резултати по отношение на туризма“, заяви още тя.

Министър Ангелкова заяви своята благодарност към Васил Антонов за подкрепата и съдействието от негова страна, за да може руския пазар, който е стратегически за България в сектор туризъм да върви с положителна тенденция нагоре.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...