Акценти
Начало / Култура / Бунтарят поет Ивайло Цанов представи в Плевен любовна лирика

Бунтарят поет Ивайло Цанов представи в Плевен любовна лирика

Първата си поетична книга „Лирика”, с подзаглавието „Дипломната работа на един поет” представи снощи в ХГ „Дарение Светлин Русев” поетът Ивайло Цанов.

Бунтар с лирична душа Ивайло Цанов казва, че днес е истинска смелост да пишеш лирика. В днешно време да пишеш поезия е бунтарство, а да пишеш лирика е бунтарство на квадрат, допълва режисьорът Димо Дешев, който представи своя приятел, с когото го свързват разговори за поезията и музиката през дълги вечери в Ловеч.

Ивайло Цанов продължава да намира в  поезията спасение и хъс за живот. Пише когато е влюбен. „Винаги съм писал за любовта, за жената. Ако нямам конкретен образ, има прекрасна въображаема муза-жена”, споделя поетът.

IMG_2809ивайло цанов

 Над 8 000 са написаните от него стихотворения, но едва сега издава първата си книга.  „С поезия, със слово се занимавам отдавна. Дълго търсих своя стил, намерих го, обработих го и така се стигна до тази първа книга. Думите ме интересуват като вибрация, като привличане и отблъскване”, казва поетът.

Тази вибрация той предаде на публиката, изпълнявайки някои от любимите си стихотворения, включени в поетичната му книга.  Допълвайки ги с изпълнения на пиано – още една лирична нотка в душата на бунтаря. Ето защо не можем без поети – техните метафори някак облагородяват ужасния свят, в който живеем, изказа общото мнение Димо Дешев.

IMG_2815ивайло цанов-димо дешев

Облагородяването е и в благородството – част от постъпленията от продажбата на първата стихосбирка на Ивайло Цанов ще бъдат дарени за подпомагане лечението на деца, болни от церебрална парализа.

IMG_2823ивайло цанов-стихосбирка

IMG_2820ивайло цанов

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...