Акценти
Начало / Последни новини / Рената Петкова и Петър Кременски шампиони на България

Рената Петкова и Петър Кременски шампиони на България

По два златни и сребърни медала завоюва плевенчани от националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени в столицата. От тях най-добре се представиха Рената Петкова и Петър Кременски, които спечелиха шампионски титли. Бившата състезателка на АК Георги Дъков победи в дисциплината мятане на диск. Битката в сектора бе между бивши съотборнички – възпитанички на треньорката Галя Николова. Спечели я настоящата състезателка на столичния клуб КЛАСА. 49,41 метра донесе титлата на Рената. Полина Макаева трябваше да се задоволи със сребърния медал след като в най-добрия си опит метна уреда на 48,38 м.

Бившият възпитаник на треньора Пенко Козарски – Петър Кременски, който сега се състезава за Атлетик /София/ пък стана първи в най-оспорвана дисциплина при мъжете – спринта на 100 м. Той пресече финала с резултат 10,65 секунди. Вторият Борислав Тонев от Берое /Стара Загора/ завърши с 10,77 сек.

В същата дисциплина, но при дамите Надежда Рачева е вицешампионка, изпреварена единствено от Инна Ефтимова. Рачева също е бивша състезателка на Пенко Козарски в Спартак /Плевен/. Сега е част от отбора на СК Костенец.

Гергана Стоенчева от АК Георги Дъков пък достигна до петото място в хвърлянето на чук.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...