Акценти
Начало / Последни новини / Две шампионски титли за Яна Копчева

Две шампионски титли за Яна Копчева

За поред път лекоатлетката от плевенския АК Георги Дъков – Яна Копчева разби конкуренцията в дисциплините мятане на диск и тласкане на гюле. Стори го по време на националния летен шампионат за момичета и момчета под 16 години. На Националния стадион „Васил Левски” в София възпитаничката на треньорката Галя Николова спечели шампионските титли в сектора за хвърляния. Превъзходството й на диск бе смазващо за конкурентките. В най-добрия си опит плевенчанката изпрати уреда на 37,98 метра. Димана Мирчева от ЛК Спорт Атлетик-Разград взе сребърния медал с постижение по-слабо с 10,51 м. от това на шампионката. Яна доминира и в тласкането на гюле. Там стана шампионка с резултат 13,98 м. Втора е Виктория Василева от ЛК Спорт Атлетик-Разград с 10,75 м. Непосредствено след медалистите завърши съотборничката на Яна – Венелина Петкова с 10,64 м.

Още един плевенчанин стана първи в България. Става въпрос за Добромир Николов от АК Плевен 2014. Той бе най-бърз в бягането на 100м. с препятствия, където финишира с резултат 13,72 секунди.

Габриел Митов от Спринт /Червен бряг/ също се представи отлично. Той спечели убедително златото в скока на височина със 187 см. С 21 см по-слаб резултат за вицешампиона Георги Николов от Спартак /Плевен/. Бронзовият медал заслужи Николас Петков от червенобрежкия тим.

Същото отличие и за Радан Илиев от АК Георги Дъков в хвърлянето на чук. Тук пети е съотборника му Стефан Лалов. АК Плевен 2014 пък е вицешампион в щафетата на 4 х 100 м при момчета.

Общо 765 са заявките в индивидуалните дисциплини за шампионата в най-малката възрастова група, като 336 са момчетата и 429 са момичетата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...